Keyless entry? Voorkom diefstal! - Dynamic Rent

Keyless entry? Voorkom diefstal!

Keyless entry? Voorkom diefstal!

16/05/2018 /

Ook onze MINI’s en BMW’s hebben het standaard: keyless entry. U weet wel zo’n sleutel die u alleen maar in uw zak hoeft te hebben om de auto te openen. Starten kan dan met een startknop. Erg makkelijk. Dat vinden dieven alleen ook. Steeds vaker slagen ze er in om auto’s te stelen waarbij alleen de nabijheid van de sleutel genoeg is. De industrie heeft het probleem erkend en werkt ondertussen hard aan een oplossing. Tot die tijd tellen gewaarschuwde mensen voor twee.

Sinds een aantal jaren maken criminelen gebruik van een ingenieuze methode om auto’s die voorzien zijn van het zogeheten ‘keyless entry’ open te krijgen. Vaak slaan ze met twee personen hun slag. De één vangt met speciale apparatuur het signaal van de sleutel bij de voordeur op met een zogenaamde extender. Dit omdat sleutels nu eenmaal vaak in de gang of in de woonkamer liggen, terwijl de ander bij de auto staat en met het verlengde signaal het voertuig opent, start en meeneemt.

De maatregelen hiertegen zijn simpel. De sleutel niet bij de voordeur leggen, bijvoorbeeld. Ook zou het helpen om de sleutel in een metalen bakje te bewaren. Dat stoort het signaal, waardoor het niet op te vangen is.

Heeft u een specifieke vraag?

Neem contact op
Compare List